Posted on Leave a comment

Как да си отгледаме вкусни доматки с помощта на БИОХУМУС

Здравейте приятели,

Днес ще ви запозная с едно малко изследване което успяхме да направим с един наш клиент, който беше  така добър да ни предостави снимков материал на културите които отгледа през 2016 година с помощта на биохумуса от  „Фермата“ гр.Пловдив.

Употребата на биохумус при производството на разсади , спомага за развитието на силни растения , които са по издръжливи на болести. Биохумуса спомага развитието на по голяма коренова система , което от своя страна спомага за бързото израстване на разсадите, както и за по-бързото узряване на плодовете на растенията.


По здравата коренова система на самото растение спомага за да расте здраво и бързо, като не се поддава на болести и успява да изхранва плодовете или цветовете при цветята. Поради тази причина и повечето цветя , при които се използва Биохумусът като тор , цъфтят доста по-продължително от останалите , при които не се употребява.Както можете да забележите от снимките , нагледно се вижда , огромната разлика в двете разстения , както в кореновата система , така и във стеблата, които са дебели и силни .

Тъй като скоро ще ни се наложи да засаждаме и разсадите в домашните зелленчукови градини, ще ви покажа как ние го направихме през 2016 година в оранжерия.

След като са направени вади в оранжерията, може да изсипете Биохумуса в междуредието по цялата дължина на вадата. Този метод е ефективен при обработването на по-големи площи , за да повишите ефикасността и да намалите разхода при засаждането на разсада в земята можете да направите по-голяма дупка и да поставите Биохумуса в основата на корена на самия разсад.

Тъй като нашият клиент произвежда зеленчуци с цел разпространение и продажба, този метод му спестява време и го предпочита. Както се вижда на снимката , Биохумуса е разпръснат по дължината на цялата вада, така че да може да се постави растението в Биохумуса, след което машинно да се „загърне“ със съседната почва и по този начина да се засее разсада в земята.

Разсадите се поставят директно в Биохумуса , без да се притеснявате че ще изгорят или той ще им навреди по някакъв начин. С неутралната си киселинност Биохумусът по никакъв начин не може да им навреди, освен ако не са разстения , които предпочитат киселинни почви примерно. След  като се поставят разсадите, можете да инсталирате и система за капково напояване, която ще улесни в пъти отглеждането на културата.

Много е важно разстението да се покрие с пръстта и е желателно да не оставя биохумуса изложен директно на слънчева светлина , а да се покрие с почвата , понеже от слънчевата светлина полезните микроорганизми и хранителни вещества ще загинат бързо и е възможно резултатът да не е такъв , какъвто го очакваме. В този случай няма такава опасност, понеже тук Биохумусът не е пестен и на разстение имаме повече от достатъчно за да го изхрани за цял сезон. Ако изберете технологията с поставяне на Биохумуса директно в кореновата система в дупката е необходимо не по-голямо количество от 350-500мл  на растение или разсадче.

И така нашата ораженрийна градина е готова и сега трябва само да почакаме докато доматите узреят.

И като по филмите нашите домати вече започват буйния си разтеж.

Както забелязвате имаме доста силни разстения ,  с добра листна маса и дебели и хубави стебла  на които така добре са започнали да образуват и доматени китки.

И така няколко реда по-късно вече имаме и узрели доматки по разстенията. Доматите бяха доста вкусни!

Надяваме се да сме ви били полезни и до нови среши.

За повече инфо на :         www.fermata-plovdiv.com

И нашата промоция през месец Април, за всеки закупен артикул през нашият онлайн магазин ще получите бонус  Биохумус от „Фермата“ гр. Пловдив в зависимост от обема на поръчката ви.